Orthodontie

Het corrigeren van de kaak en het corrigeren van de stand van de tanden en kiezen behoren ook tot de behandelmogelijkheden in onze praktijk.

Veelal worden deze behandelingen ook door uw zorgverzekeraar vergoed.

Waarom starten met een beugelbehandeling?

Functionele redenen om met een behandeling te beginnen zijn:

  • Je bijt met je ondertanden in je gehemelte;
  • Door de grote overbeet kun je slecht spreken, niet goed eten en de lippen niet goed op elkaar krijgen;
  • Doordat de tanden bij het dichtbijten erg ver over elkaar heen hangen (diepe beet) is de bewegingsvrijheid van de onderkaak beperkt, dit kan problemen geven, enz.

Een esthetische reden om met een behandeling te beginnen is:

  • Puur voor de schoonheid, scheve tanden maar je kunt er wel prima mee eten.

Ik heb geen zin om een beugel te dragen. Waarom moet ik nu beginnen?

Het kan zijn dat de tandarts heeft aangegeven dat je een beugel nodig hebt, maar dat je zelf eigenlijk nog helemaal geen problemen ervaart met bijvoorbeeld het dichtbijten of misschien zie je niets bijzonders aan je gezicht of de stand van je gebit. Toch is het raadzaam om de orthodontiebehandeling te laten uitvoeren. In een later stadium zul je anders de nadelige stand van je kaak of tanden en kiezen ervaren of ga je wel heel duidelijk zien dat je tanden niet mooi in de rij staan.

Nu zit je nog in de groei en kun je de kaak stimuleren, als je volwassen bent zijn bepaalde orthodontische behandelingen niet meer mogelijk, omdat je uitgegroeid bent.

Jijzelf en je ouders moeten beslissen om wel of niet tot een behandeling over te gaan. Tijdens het bespreken van het behandelplan zal de tandarts de behandelopties met je doornemen, ook het financiële aspect wordt besproken.

Voordat we een orthodontische behandeling opstarten is het belangrijk dat jij, maar ook wij, precies weten waar we aan beginnen. Voordat we beginnen is het daarom belangrijk dat we eerst een behandelplan maken en dit behandelplan met jou en je ouders bespreken.

‘Prettige communicatie, klantvriendelijk!’
Reactie uit onze patiënten enquete

Vragen...

Suiker, wat is dat?

In de voedingswetenschap wordt onder 'suikers' de zoete stoffen uit de groep koolhydraten verstaan. Daar valt ook zetmeel onder. Deze groep suikers is dus veel breder dan wat in de praktijk vaak onder 'suiker' (kristalsuiker, basterdsuiker) wordt bedoeld.

Veel producten bevatten van nature suikers, zoals fruit. In andere producten zijn suikers toegevoegd, denk aan koek, gebak, maar ook aan frisdranken. Eigenlijk is in verreweg de meeste bereide producten is wel wat suiker toegevoegd. Kijk hiervoor op de verpakking van producten.

Mondbacteriën zetten suikers en zetmeel in de mond om in zuren. Die zuren veroorzaken gaatjes in het gebit.

Zie voor meer informatie: Zie Voedingscentrum.

Lees verder