Witte tanden

Naast de noodzaak van een gezond en goed functionerend gebit zijn mooie stralende tanden voor veel mensen bijna minstens zo belangrijk. Een mooi en wit gebit geeft een fris en verzorgd uiterlijk en een opvallende mooie glimlach.

Een stralende lach is uw eigen visitekaartje! Net als uw ogen is het een echte blikvanger. Niet alleen een regelmatig en recht gebit, maar ook frisse, witte tanden zorgen voor een mooie lach. Wilt u naast een gezond gebit ook een witter gebit, dan kunt u ervoor kiezen uw tanden te laten bleken. Dit kan op een professionele en veilige manier bij ons in de kliniek.

Als u kiest voor een bleekbehandeling, waarom dan juist bij ons?

Een gezond en goed functionerend gebit is belangrijker dan witte tanden. In het verleden waren wij terughoudend ten opzichte van bleken, daar er vele producten op de markt zijn die veel beloven en weinig waarmaken en die tot klachten kunnen leiden. Zeer zorgvuldig zijn wij in het verleden op onderzoek gegaan om de juiste en veilige bleekbehandeling voor onze kliniek te vinden. De whitening- vloeistof en de cold-light techniek en de materialen die wij gebruiken om uw lippen en uw tandvlees te beschermen zijn betrouwbaar,veilig en zeer effectief.

De bleekbehandeling

Voordat we beginnen met de behandeling wordt de kleur van uw gebit bepaald en er wordt een foto gemaakt met een professionele mondcamera. Daarna wordt uw gebit gereinigd en gepolijst.
De lippen worden ingesmeerd met een crème om uitdroging te voorkomen en de vloeibare beschermlaag voor het tandvlees wordt aangebracht en uitgehard.
Nu wordt de whitening-gel op het gebit aangebracht en wordt 15 minuten lang geactiveerd door de cold-ligt- lamp. Na 15 minuten wordt de whitening-gel weggezogen en wordt er verse gel aangebracht. Deze sessie wordt drie keer herhaald. Hierna wordt alle gel weggezogen en de beschermlaag van uw tandvlees verwijderd.

Het laatste niet onbelangrijke onderdeel van uw behandeling is een fluoride behandeling. Een hoog geconcentreerd fluoride-middel wordt aangebracht op de gebleekte elementen.
Dit middel moet enkele minuten intrekken waarna het wordt verwijderd.

We maken opnieuw een foto van uw gebit en de nieuwe kleur wordt bepaald. Na afloop van de behandeling gaat het bleekproces nog 48 uur door. Het uiteindelijke resultaat ziet u dus eigenlijk pas na twee dagen! U krijgt schriftelijke instructies mee over wat u gedurende drie dagen beter niet kunt eten en drinken.

Doet de behandeling pijn of krijg ik napijn?

Een bleekbehandeling is gewoonlijk pijnloos. Soms komt het voor dat iemand tijdens of vlak na de behandeling tintelingen of een lichte, doffe pijn voelt. Ook kunnen de tanden tijdelijk iets gevoeliger reageren op extreme temperatuurveranderingen. Spoelen met een fluoride-oplossing verhelpt dit. Voor zover sprake is van klachten verdwijnen deze meestal na 24 uur.

Mocht u altijd al hele gevoelige tanden hebben, dan kunnen wij onze behandeling daar op aanpassen en u preventief een middel meegeven om te gebruiken, 2 weken voordat u met de bleekbehandeling start.

Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor een intakegesprek.

‘Parkeren voor de deur, ideaal!’
Reactie uit onze patiënten enquête

Vragen...

Hoe ontstaan verkleurde tanden en kiezen?

Tanden en kiezen kunnen verkleuren door veranderingen aan het tand- of kiesoppervlak (uitwendige verkleuringen) en verkleuringen in het tandbeen en glazuur (inwendige verkleuringen).

Hoe ontstaan uitwendige verkleuringen?

Uitwendige verkleuringen ontstaan doordat kleurstoffen uit voedings- en genotmiddelen in de tandplak (het wit-gelige laagje op tanden en kiezen) dringen. Dit gebeurt onder andere door het drinken van koffie, thee en rode wijn. Ook roken is een oorzaak van verkleuringen.

Hoe ontstaan inwendige verkleuringen?

Inwendige verkleuringen ontstaan door:

1. Een val of een harde klap op de tand. Uw tand kan geel, grijs of blauw verkleuren. Dat wordt een 'dode' tand genoemd. Het afsterven van uw tandzenuw veroorzaakt de verkleuring. Als tand geleidelijk geel verkleurt, is dat een teken dat de tandzenuw zich terugtrekt. Deze verkleuringen kan de tandarts meestal verhelpen.

2. Het verouderingsproces. Uw glazuurlaag wordt dunner en de laag tandbeen dikker. Er komen barsten in het dunnere glazuur. Daardoor dringen kleurstoffen uit voedings- en genotmiddelen makkelijker in de tand door. Meestal kan de tandarts deze verkleuring behandelen.

3. Een grijze of zwarte vulling in uw tand of kies. Hierdoor heeft deze een andere kleur dan uw overige tanden en kiezen. Een grijze amalgaamvulling kunt u laten vervangen door een witte (kunststof) vulling.

4. Ontwikkelingsstoornissen in het allereerste begin van een tand (tandkiem) of het gebruik van geneesmiddelen op jonge leeftijd. Deze verkleuringen zijn vaak bandvormig of vlekachtig. De tandarts kan dergelijke verkleuringen wegslijpen en herstellen met een tandkleurig vulmateriaal.

Lees verder
bleken

Voor en na...