Witte tanden

Naast de noodzaak van een gezond en goed functionerend gebit zijn mooie stralende tanden voor veel mensen bijna minstens zo belangrijk. Een mooi en wit gebit geeft een fris en verzorgd uiterlijk en een opvallende mooie glimlach.

Een stralende lach is uw eigen visitekaartje! Net als uw ogen is het een echte blikvanger. Niet alleen een regelmatig en recht gebit, maar ook frisse, witte tanden zorgen voor een mooie lach. Wilt u naast een gezond gebit ook een witter gebit, dan kunt u ervoor kiezen uw tanden te laten bleken. Dit kan op een professionele en veilige manier bij ons in de kliniek.

Als u kiest voor een bleekbehandeling, waarom dan juist bij ons?

Een gezond en goed functionerend gebit is belangrijker dan witte tanden. In het verleden waren wij terughoudend ten opzichte van bleken, daar er vele producten op de markt zijn die veel beloven en weinig waarmaken en die tot klachten kunnen leiden. Zeer zorgvuldig zijn wij in het verleden op onderzoek gegaan om de juiste en veilige bleekbehandeling voor onze kliniek te vinden. De whitening- vloeistof en de cold-light techniek en de materialen die wij gebruiken om uw lippen en uw tandvlees te beschermen zijn betrouwbaar,veilig en zeer effectief.

De bleekbehandeling

Voordat we beginnen met de behandeling wordt de kleur van uw gebit bepaald en er wordt een foto gemaakt met een professionele mondcamera. Daarna wordt uw gebit gereinigd en gepolijst.
De lippen worden ingesmeerd met een crème om uitdroging te voorkomen en de vloeibare beschermlaag voor het tandvlees wordt aangebracht en uitgehard.
Nu wordt de whitening-gel op het gebit aangebracht en wordt 15 minuten lang geactiveerd door de cold-ligt- lamp. Na 15 minuten wordt de whitening-gel weggezogen en wordt er verse gel aangebracht. Deze sessie wordt drie keer herhaald. Hierna wordt alle gel weggezogen en de beschermlaag van uw tandvlees verwijderd.

Het laatste niet onbelangrijke onderdeel van uw behandeling is een fluoride behandeling. Een hoog geconcentreerd fluoride-middel wordt aangebracht op de gebleekte elementen.
Dit middel moet enkele minuten intrekken waarna het wordt verwijderd.

We maken opnieuw een foto van uw gebit en de nieuwe kleur wordt bepaald. Na afloop van de behandeling gaat het bleekproces nog 48 uur door. Het uiteindelijke resultaat ziet u dus eigenlijk pas na twee dagen! U krijgt schriftelijke instructies mee over wat u gedurende drie dagen beter niet kunt eten en drinken.

Doet de behandeling pijn of krijg ik napijn?

Een bleekbehandeling is gewoonlijk pijnloos. Soms komt het voor dat iemand tijdens of vlak na de behandeling tintelingen of een lichte, doffe pijn voelt. Ook kunnen de tanden tijdelijk iets gevoeliger reageren op extreme temperatuurveranderingen. Spoelen met een fluoride-oplossing verhelpt dit. Voor zover sprake is van klachten verdwijnen deze meestal na 24 uur.

Mocht u altijd al hele gevoelige tanden hebben, dan kunnen wij onze behandeling daar op aanpassen en u preventief een middel meegeven om te gebruiken, 2 weken voordat u met de bleekbehandeling start.

Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor een intakegesprek.

‘Ik belde met een ontzettende kiespijn, maar ik kon gelijk komen.. Toen ik daar aankwam werd ik direct geholpen en er werd me het gevoel gegeven dat er met me meegeleefd werd. Een dag later werd ik gebeld hoe het met me ging, echt ontzettend attent!’
Reactie uit onze patiënten enquête

Vragen...

Hoe verloopt de behandeling van bleken van tanden en kiezen in de tandartspraktijk?

Bleken in de tandartspraktijk is met name geschikt voor 'dode' tanden. De tandarts bleekt de tand van binnenuit. In de verkleurde tand brengt hij een papje aan met een blekend middel dat enkele dagen een blekende werking heeft. Afhankelijk van het behaalde resultaat herhaalt hij de behandeling een of meerdere keren. Uiteindelijk sluit hij de tand af met een definitieve vulling. Bij sommige verkleuringen kan een aanvullende behandeling nodig zijn. De tandarts kan bijvoorbeeld een kunststof of porseleinen schildje op het zichtbare deel van uw tand plakken.

Ook gewone verkleuringen kunnen in de tandartspraktijk in een korte tijd worden gebleekt. Hiervoor worden hoge concentraties waterstofperoxide gebruikt. Het voordeel van deze techniek is de snelheid waarmee het gaat. De nadelen van deze techniek, ten opzichte van het thuis bleken met een lepel, zijn het ruwer worden van de tanden, de hogere kosten en op de lange termijn een minder goed bleekresultaat.

Lees verder
bleken

Voor en na...