Witte tanden

Naast de noodzaak van een gezond en goed functionerend gebit zijn mooie stralende tanden voor veel mensen bijna minstens zo belangrijk. Een mooi en wit gebit geeft een fris en verzorgd uiterlijk en een opvallende mooie glimlach.

Een stralende lach is uw eigen visitekaartje! Net als uw ogen is het een echte blikvanger. Niet alleen een regelmatig en recht gebit, maar ook frisse, witte tanden zorgen voor een mooie lach. Wilt u naast een gezond gebit ook een witter gebit, dan kunt u ervoor kiezen uw tanden te laten bleken. Dit kan op een professionele en veilige manier bij ons in de kliniek.

Als u kiest voor een bleekbehandeling, waarom dan juist bij ons?

Een gezond en goed functionerend gebit is belangrijker dan witte tanden. In het verleden waren wij terughoudend ten opzichte van bleken, daar er vele producten op de markt zijn die veel beloven en weinig waarmaken en die tot klachten kunnen leiden. Zeer zorgvuldig zijn wij in het verleden op onderzoek gegaan om de juiste en veilige bleekbehandeling voor onze kliniek te vinden. De whitening- vloeistof en de cold-light techniek en de materialen die wij gebruiken om uw lippen en uw tandvlees te beschermen zijn betrouwbaar,veilig en zeer effectief.

De bleekbehandeling

Voordat we beginnen met de behandeling wordt de kleur van uw gebit bepaald en er wordt een foto gemaakt met een professionele mondcamera. Daarna wordt uw gebit gereinigd en gepolijst.
De lippen worden ingesmeerd met een crème om uitdroging te voorkomen en de vloeibare beschermlaag voor het tandvlees wordt aangebracht en uitgehard.
Nu wordt de whitening-gel op het gebit aangebracht en wordt 15 minuten lang geactiveerd door de cold-ligt- lamp. Na 15 minuten wordt de whitening-gel weggezogen en wordt er verse gel aangebracht. Deze sessie wordt drie keer herhaald. Hierna wordt alle gel weggezogen en de beschermlaag van uw tandvlees verwijderd.

Het laatste niet onbelangrijke onderdeel van uw behandeling is een fluoride behandeling. Een hoog geconcentreerd fluoride-middel wordt aangebracht op de gebleekte elementen.
Dit middel moet enkele minuten intrekken waarna het wordt verwijderd.

We maken opnieuw een foto van uw gebit en de nieuwe kleur wordt bepaald. Na afloop van de behandeling gaat het bleekproces nog 48 uur door. Het uiteindelijke resultaat ziet u dus eigenlijk pas na twee dagen! U krijgt schriftelijke instructies mee over wat u gedurende drie dagen beter niet kunt eten en drinken.

Doet de behandeling pijn of krijg ik napijn?

Een bleekbehandeling is gewoonlijk pijnloos. Soms komt het voor dat iemand tijdens of vlak na de behandeling tintelingen of een lichte, doffe pijn voelt. Ook kunnen de tanden tijdelijk iets gevoeliger reageren op extreme temperatuurveranderingen. Spoelen met een fluoride-oplossing verhelpt dit. Voor zover sprake is van klachten verdwijnen deze meestal na 24 uur.

Mocht u altijd al hele gevoelige tanden hebben, dan kunnen wij onze behandeling daar op aanpassen en u preventief een middel meegeven om te gebruiken, 2 weken voordat u met de bleekbehandeling start.

Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor een intakegesprek.

‘Ik heb geen verbeterpunten. Ik ben heel tevreden over de praktijk en de behandelingen. Ik ben overgestapt naar tandartsenpraktijk Quist dat is mijn beste overgang ooit!’
Reactie uit onze patiënten enquete

Vragen...

Welk resultaat kan ik bereiken met bleken?

Een optimaal resultaat is niet altijd haalbaar. Het resultaat dat u bereikt met behulp van het bleken is meestal niet blijvend. Een paar jaar na het bleken, komt de verkleuring vaak weer terug, omdat het tandbeen verandert en het glazuur weer kleurstoffen opneemt. Hierdoor verkleuren ze uw gebleekte tanden opnieuw. Dit proces gaat sneller als u rookt of bepaalde voedingsstoffen veel gebruikt.

Het effect van langdurig of herhaald bleken op het tandweefsel is nog niet helemaal bekend. Bleek uw tanden daarom onder toezicht en controle van uw tandarts of mondhygiënist.

Lees verder
bleken

Voor en na...