Etsbrug

Een etsbrug is meestal mogelijk wanneer de tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte nagenoeg gaaf zijn.

Voor deze constructie hoeft nauwelijks iets van de gave tanden te worden afgeslepen. De etsbrug wordt vooral gebruikt ter vervanging van één of twee tanden. De brug wordt door middel van metalen bevestigingsplaatjes met een speciale lijm onzichtbaar aan de binnenzijde van de tanden geplakt. Een etsbrug kan, indien nodig, meestal vrij eenvoudig worden verwijderd.

‘Alles wordt duidelijk uitgelegd, er is tijd voor de patiënt en ruimte voor het stellen van vragen. De tandarts doet de behandeling ook zelf, dit was bij mijn vorige tandarts anders, die liet alles door zijn assistente doen.’
Reactie uit onze patiënten enquête

Vragen...

De verzorging van een (gedeeltelijk) kunstgebit

Net als eigen tanden en kiezen heeft een (gedeeltelijk) kunstgebit of prothese onderhoud nodig. Let er vooral op dat er geen etensresten (en dus bacteriën) op achterblijven, want dan kan het slijmvlies onder uw prothese ontstoken raken. Houd het slijmvlies van uw kaken, waar de prothese op rust, schoon. Poets dit minstens één keer per dag. Poets ook uw verhemelte en de tong, want ook daar kunnen voedselresten zitten. U kunt hiervoor een zachte tandenborstel en tandpasta gebruiken.

 

Maak het kunstgebit 's morgens en 's avonds schoon met een speciale protheseborstel, water en zeep. Gebruik geen tandpasta, daar van slijt uw kunstgebit.

 

Voor een gezond gebit blijft regelmatig tandartsbezoek belangrijk, ook als u een kunstgebit heeft. Hoe vaak, is afhankelijk van uw mondgezondheid.

Lees verder