Mondhygiëne

Een goede mondhygiëne is een belangrijke sleutel tot het verkrijgen en het behouden van een gezond gebit. Onze praktijk is er op gericht patiënten preventief voor te lichten zodat zij kennis krijgen over hoe de mond gezond te houden.

Halfjaarlijkse controle

Een halfjaarlijks bezoek aan de tandarts draagt bij aan het in een vroeg stadium ontdekken van problemen.

Tijdens de halfjaarlijkse controle bekijkt en beoordeelt de tandarts uw tanden, kiezen en het tandvlees. Uw tandvlees krijgt een 'cijfer'. Meer hierover kunt u bekijken in het onderstaande filmpje.

U krijgt persoonlijk advies en uitleg wat betreft de verzorging van uw gebit. Indien nodig wordt u verwezen naar de preventie-assistente of mondhygiëniste.

Misschien is een vervolgbehandeling nodig omdat er bij u bijvoorbeeld een caviteit (gaatje) is geconstateerd.

Wilt u het door ons gegeven advies nog eens rustig nalezen of wilt u meer weten over de verzorging van uw gebit, dan kunt u de onderwerpen in het keuzemenu aan de rechterzijde raadplegen.

 

Uw tandvlees krijgt een cijfer

 

Vragen

Het kan wel eens gebeuren dat u vragen heeft waar u niet direct een afspraak voor wilt maken, maar wel graag een antwoord op wil hebben. Wij hopen uw vragen te kunnen beantwoorden met behulp van aanvullende informatie per onderwerp in het menu aan de rechterzijde.

‘rustige omgeving, niet gejaagd.’
Reactie uit onze patiënten enquête

Vragen...

Hoe moet ik flossen?

Neem een stukje flossdraad van veertig centimeter voor het hele gebit. Wikkel de uiteinden losjes om de middelvingers en houd een stukje van drie centimeter flossdraad tussen beide duimen en wijsvingers.

Span de flossdraad strak om de tand of kies en breng de draad met een voorzichtig zagende beweging tot onder het tandvlees. Doe dat voor een effectieve reiniging zover als mogelijk is, maar forceer niets. Bij heel kleine tussenruimten komt u met de flossdraad soms moeilijk tussen uw tanden of kiezen. Voorkom doorschieten. Steun uw vingers en duimen goed tegen de aangrenzende tanden of kiezen.

Let op: overdreven of verkeerd gebruik van hulpmiddelen bij de mondhygiëne kan schade veroorzaken aan de tanden en het tandvlees.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw tandarts of mondhygiënist.

Lees verder